Code Sociale Ondernemingen

Vanuit Tinkle Alarm is het bedrijf The Bridging Company ontstaan. In dat bedrijf gaat het in het Learning Lab over een leven lang leren en ontwikkelen. Er wordt gewerkt aan leren en ontwikkeling van verschillende groepen zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders, jongeren. Het doel is om mensen meer kans te bieden op de arbeidsmarkt en zinvolle invulling leven. We vinden eigenwaarde, een gezonde leefwijze, arbeidsritme en zelfstandigheid (ook op financieel gebied) erg belangrijk. Hiervoor werken we veel samen met de gemeente.

Vanuit The Bridging Company wordt ook gekeken op welke manier mensen aan het werk kunnen. We kijken samen of Tinkle Alarm de beste werkplek is of dat een ander bedrijf meer passend is.
Op verschillende manieren houden we bij hoe de voortgang is van leren en ontwikkelen. Dit gebeurt met name via gesprekken rond de keukentafel adhv vragen. Door deze gesprekken wordt duidelijk welke behoefte er op een bepaald moment is. Dit loopt uitéén van meer/minder willen werken, de tuin veranderen tot een NTI cursus Photoshop.

Bij ons zijn er op dit moment 20 mensen aan het werk. Een groot aantal hiervan krijgt een uitkering, een klein aantal werkt vrijwillig. Er worden op dit moment geen vergoedingen uitgekeerd. Meer hierover kun je lezen in ons document “Waarom we werken zoals we werken…”.
Met alles wat we doen in het bedrijf denken we eerst na over welke impact het heeft voor de mensen die bij ons werken, de omgeving waarin ons bedrijf, onze stad en de verdere wereld daarbuiten. Het gaat over: people, planet, profit. Het gehele verhaal kun je lezen in ons document “Impact”.

In ons bedrijf zijn we continue op zoek naar hoe we onze producten zo duurzaam mogelijk kunnen maken en het materiaal zoveel mogelijk lokaal of binnen Nederland kunnen inkopen. Daardoor zijn we een samenwerking aangegaan met een groothandel voor duurzame cadeaus en kopen we speciaal recyclepapier in bij een Nederlands bedrijf voor ons drukwerk.

Als combinatiebedrijf The Bridging Company/Tinkle Alarm vinden we de certificering bij de Sociale Code erg belangrijk. Zo laten we zien dat wij sociaal ondernemen normaal vinden en transparant zijn in ons werk. Daarbij vinden we het belangrijk verbinding te zoeken met gemeentes, zorgconsulenten, collega-ondernemers, winkels en mensen die iets van ons komen kopen.

We houden er heel erg van ons bedrijf in actie te laten zien, maar mocht je meer interesse hebben in cijfers en nog meer achtergrond van ons verhaal dan kun je die vinden in de volgende linkjes:

Waarom werken we zoals we werken en kiezen we de rechtsvormen zoals ze zijn
Impact
Theory of Change
Stakeholderbepaling en -dialoog
Jaarrekening BC
Jaarrekening TA
Statuten BC
Akte samenwerking BC en TA

Tinkle Alarm is een gepatenteerd product

Volg ons op Social Media

Contact & Bezoekadres

Copyright © 2019 | Tinkle Alarm | Alle rechten voorbehouden | Ontworpen door Pioniers in Flow

Scroll naar boven